Les comunitats islàmiques de Mollet rebutgen en un manifest la “discriminació institucional”

“A Mollet hi ha dues associacions islàmiques però una sola comunitat”, va repetir Ahmed Babouch, d’Al-Huda

MOLLET DEL VALLÈS doble fletxa DIMECRES, 17.2.2016. 10:10 H (font: www.contrapunt.cat)

La Comunitat Islàmica de Mollet i la Comunitat Islàmica Al-Huda van presentar dimarts un manifest conjunt de rebuig a la “discriminació institucional” que, segons diuen, pateix la comunitat islàmica de la ciutat. El manifest denunciava les “implicacions negatives” que des d’alguns sectors de l’opinió pública i de la política institucional es fa de la comunitat islàmica.

Aquesta “discriminació institucional” no fa altra cosa que “aïllar aquest col·lectiu” i “posar traves” perquè els musulmans no puguin gaudir dels drets bàsics de tots els ciutadans de Mollet. “Els musulmans som ciutadans de Mollet de ple dret, com la resta de veïns, amb les mateixes obligacions i els mateixos drets, però fins ara això no sempre ha estat així”, deia el text. “No volem que se’ns regali res ni cap excepció, només que se’ns tracti igual que als altres”, afegia.

Aquestes paraules feien especial referència als centres de culte, “un al carrer Sant Ramon i un altre al polígon de Can Prat, sufragats per nosaltres mateixos”, que els darrers anys han tingut problemes a l’hora d’establir-se a la ciutat. “Els nostres centres són patrimoni de la ciutat, punts de trobada socioculturals; en cap cas són centres on es promogui l’odi ni la confrontació”, afirmen, i en aquest sentit consideren que “són espais oberts a tota la població, on qualsevol persona que hi entri amb respecte hi és benvinguda”.

“Estar al polígon és el que ens fa sentir diferents, el que ens aïlla de la resta de ciutadans”, va explicar Douae El Kharroubi, una estudiant de Filologia Anglesa de la UAB i membre de la Comunitat Islàmica de Mollet. “Les peticions que hem fet de trasllat dels oratoris s’han d’entendre com a drets que tenim pel fet de ser ciutadans de Mollet, no són qüestions relacionades amb l’estrangeria”, afirmava el manifest.

“Som gent tolerant que volem viure en una societat on es respectin els drets de tota la ciutadania i demanem que no se’ns criminalitzi ni se’ns relacioni amb grups que no tenen res a veure amb nosaltres”, prosseguia. Alhora, exigia que “desapareguin del discurs polític molletà les referències negatives cap al nostre col·lectiu”, i que “els governants afavoreixin l’entesa i facin pedagogia quan les coses van mal dades”.

Segons Ahmed Babouch, d’Al-Huda, a Mollet hi ha actualment uns 2.600 musulmans, que representen el 6% de la població molletana. “Volem col·laborar amb tots els entorns i col·lectius de la ciutat, establir vincles per aproximar-nos i aprofundir en el coneixement i la interrelació”, assenyalava el manifest.

Tant la Comunitat Islàmica Al-Huda com la Comunitat Islàmica de Mollet van fer una crida “als molletans amb consciència lliure” a donar-los suport, com ja jan fet una trentena d’entitats de la ciutat, entre les quals alguns partits de l’oposició. “No hem sentit discriminació social, només institucional, però només aquesta ja fa que se’ns tracti de manera diferent, sense respecte”, afirmava Babouch.

al-huda-6