27F 12h Barcelona. Exigim VIES SEGURES per a les persones refugiades i migrants.

La plataforma de Musulmans contra la Islamofobia, s’uneix a la crida de la Marxa Europea per a les Persones Refugiades. Es convoca el dissabte 27 de febrer a les 12h davant la seu de la Comissió Europea (Ptg.Gràcia, 90). Ho fem, junt amb altres entitats i veins i veines de Barcelona, per exigir #ViesSegures i legals. Volem que les persones que marxen per força de casa seva, ja sigui per pobresa, guerra o per qualsevol altre motiu, siguin acollides a casa nostra amb dignitat i no hagin de patir el períple que suposa arribar a Europa en mans de les màfies.

IMG-20160217-WA0027

El 27 de febrer de 2016, ens mobilitzem a diverses ciutats europees per manifestar-nos a favor d’una Europa humana i solidària, no només responsable i fidel a la legalitat i al dret humà a l’asil, sinó d’una Europa que reconeix la seva responsabilitat en el drama de les persones refugiades. Les persones refugiades fugen de la guerra, la persecució i la fam.

Exigim als governs europeus i en particular al Govern espanyol que actuï per obrir vies segures per a les persones que busquen protecció internacional.

– #ViesSegures, És a dir, vies segures i legals: no més morts a les nostres fronteres!

– #ViesSegures, que evitin que les persones refugiades hagin de recórrer a xarxes de tràfic per accedir a un territori segur

– #ViesSegures, on les persones refugiades se sentin protegides al llarg del seu viatge a través de la Unió Europea

– #ViesSegures, mantenint les fronteres internes obertes a l’espai Schengen

– #ViesSegures, que garanteixin una acollida digna en tots els països de la Unió Europea.

– #ViesSegures, que no qüestionin el dret de les persones refugiades de mantenir les seves possessions, en trànsit i en el país d’acollida.

– #ViesSegures, que garanteixin la reunificació de les famílies i l’estabilitat en termes de dret de residència per a les persones refugiades.

Els governs europeus tenen la responsabilitat i la capacitat de respondre. No volem més excuses: els governs no ens representen quan actuen de manera negligent i xenòfoba, permetent la mort de milers de persones. Les vies segures hi són: exigim que s’obrin JA.

#ViesSegures JA!