Projecte: “Testimonis de resistències a la Islamofòbia amb ulls de dona”

Musulmans contra la Islamofobia participarà com a coorganitzador en un cicle de seminaris titulat “Resistències a la Islamofòbia amb ulls de dones” que es celebraran del 2 al 30 de Novembre a la UPC organitzades per l’Institut de les Desigualtats, Càtedra UNESCO Salut Visual (UPC), l’Associació Hèlia i Musulmanes contra la islamofòbia.

La Islamofòbia és un fenòmen en ascens i que contribueix com causa i efecte en molts dels conflictes existents, tant a l’orient mitjà com en les seves conseqüències a Europa. Les dones llegides com a musulmanes, pateixen una doble discriminació com a dones i com a musulmanes. Partint d’estereotips se les considera submises, poc dialogants i homogènies. La visualització de la diversitat dels seus testimonis, actituds i opinions pretén trencar els estereotips, i acabar amb el racisme i les actituds islamòfobes.

La primera, sessió tindrà lloc el proper dimecres dia 2 de Novembre a la FOOT i el cicle s’allargarà fins el 30 de novembre a la UPC.

  • Seminari: “Testimonis de resistències a la Islamofòbia amb ulls de dona a Terrassa

Participen: Yousra El Gharrich (estudiant UB), Cheima El Jebary Amisnaou (Joventud Multicultural Musulmana) i Najat Azzouzi (Musulmanes Contra la Islamofòbia). També participarà estudiantat de la facultat.

Lloc: aula de dibuix de la FOOT
Data: dimecres 2 de novembre
Hora: de 12:00 a 13:00h

  • Seminari: “Testimonis de resistències a la Islamofòbia amb ulls de dona en l’espai laboral i educatiu a Barcelona

Yousra El Gharrich: (Estudiant UB), Wassila Harrak (Musulmanes contra la islamofòbia), i Najat Azzouzi (Musulmanes Contra la Islamofòbia).

Lloc: Sala de Til.lers. Torre Girona. Campus Nord de la UPC
Data: Dimecres 9 de Novembre
Hora: de 12 a 13h.

  • Seminari: “Descolonitzem els feminismes”

Absa Sylla (Fédération des Associations de Femmes de Senegal) i Hanan Abu Qtesh (Health Work Committees de Palestina) i Ariadna Solé Arraras. (Associació SAFI – Stop als Fenòmens d’Islamofòbia).

Lloc: Sala d’Actes de la Facultat d’Informàtica de Barcelona · Campus Nord · UPC
Data: Dimarts, 15 de novembre de 2016
Hora: de 12 a 14h.

  • Taula Rodona: “La islamofòbia de gènere també és violència de gènere”

Organitzada per la Plataforma Unitària Contra les Violències de Gènere, Fatiha El Mouali Samadi (doctorant a la UAB), Hallar Abderrahaman Mohamed (doctorant U. Rioja), Nadia Hindi Mediavilla (Grup d’investigació d’Estudis Àrabs Contemporànees) i Isabel Romero Arias (Plataforma Ciudadana Contra la Islamofòbia).

Lloc: Centre Francesca Bonmaison XIIè. Fòrum Contra les Violències de Gènere
Data: Dissabte 19 de novembre de 2016
Hora: de 12 a 14h.

  • Seminari: “Resistències a la Islamofòbia amb ulls de dones: Recull, prioritats i conclusions”

Lloc: Sala de Til·lers. Torre Girona. Campus de la UPC
Data: Dimecres 30 de Novembre

Organitza: Institut de les Desigualtats, Càtedra UNESCO Salut Visual (UPC), l’Associació Hèlia i Musulmanes contra la islamofòbia.

Col·laboren: Centre de Cooperació al Desenvolupament (UPC), Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (Generalitat de Catalunya) i Fundació Ferreruela Sanfeliu.