Som els musulmans responsables dels atemptats?

COMUNICAT:

Som els musulmans responsables dels atemptats?

En el nom de Deu el Misericordiós, el Compassiu. Les lloances i la pau siguin amb el nostre estimat Profeta, la seva família i els seus nobles companys. Lloat sigui Deu.

Des de l’entitat Musulmans Contra la Islamofobia veiem amb preocupació la gestió del post atemptat, per part de les institucions i dels partits polítics.

Primer de tot hem de reiterar el nostre compromís social i de construcció d’un bé comú amb el conjunt de la societat i des de la nostra idiosincràsia. També reiterem els nostres condols i la nostra solidaritat amb les víctimes, fent especial èmfasi en que no hi ha diferencia entre les víctimes de la ciutat de Barcelona i les de l’Iraq, Síria, Iemen, Palestina, Líbia, Nigèria, Afganistan, Pakistan, Indonesia i tots aquells països on està instal·lada una violència que ara ha esquitxat les nostres llars, després de fer-ho també a Paris, Niça, Manchester, Berlin, Londres.

Seguidament volem lamentar la instrumentalització que està patint, des de les institucions i partits polítics, la comunitat musulmana. Aquesta, visiblement afectada per l’atemptat,  i també per les conseqüències que es derivaran en el context d’una narrativa securitaria, ja instal·lada en les polítiques institucionals, i que assenyalen a la comunitat musulmana com a potencialment perillosa, ja sigui amb els PRODERAI, o amb la desafortunada formulació de la lluita contra l’extremisme violent, que en el nostre estat adquireix el desafortunat apel·latiu de “yihadista”, o inclús i amb connivència de la Comissió Islàmica d’Espanya, introduint en la matèria de religió islàmica continguts adreçats a que els nostres fills no es tornin terroristes.  Tot plegat amplificat per uns mitjans de comunicació, que no deixen de relacionar violència amb Islam, i apuntalat per un discurs islamòfob cada cop més present en els moviments i partits polítics de la dreta i del sionisme instal·lat en les nostres societats.

Lamentablement la segregació adquireix una nova forma, els musulmans s’han de manifestar contra el terrorisme de manera aïllada de la resta de la ciutadanía. Les interpel·lacions de la dreta islamòfoba a calat en la esquerra blanca, i se’ns demana que ens visibilitzem sols, condemnant un terrorisme que no es producte nostre, per tal, cal dir-ho, d’esvair tota sospita.

D’aquesta manera la esquerra blanca particularment i la resta d’organitzacios polítiques, d’acord a la seves diferents agendes, podran seguint exercint el seu paternalisme desempoderador i inferioritzador. Tindran la foto, uns, d’una Barcelona Refugi o Santuari on els musulmans son “bons” ja que “condemnen el terrorisme”, els altres a la porta d’un procés independentista, voldran legitimar-se com una societat, la catalana, plural i diversa. Els musulmans en mig, amb la por al cor, en la precariat i desdignificats per associar-se amb un terrorisme del qual som víctimes en tots els sentits.

Som víctimes de la violència terrorista i també víctimes del racisme institucional i de les polítiques securitàries que ens assenyalen ja com a potencials terroristes. Per això, no volem ser víctimes de cap manipulació, i per tant desaconsellem assistir a la lamentable e inferioritzadora manifestació del dia 21 on es correlaciona a la comunitat musulmana amb el terrorisme. Demanem per altra banda, assistir amb el conjunt de la ciutadania a la manifestació del dia 26, si s’escau amb els nostres propis lemes i proclames.

No som responsables d’una violència global generada per polítiques exteriors alineades amb interessos geostratègics i econòmics aliens als interessos de la nostra ciutadania. Exigim responsabilitats i actuacions polítiques en la direcció de minimitzar la violència global, i concretament demanem responsabilitats als autèntics culpables d’aquesta violència com ara en José Maria Aznar, per al qual exigim que sigui considerat persona non grata en la nostra estimada ciutat.

Barcelona, 21 d’agost de 2017